'Ik, Jij, Wij', onze openbare identiteit!

SVZ-ikjijwij-web rechthoek .gif

.

Een van de zes kernwaarden van het openbaar onderwijs is ‘van en voor de samenleving’. Deze kernwaarde hebben wij vertaald in ‘Ik, jij, wij’. We omarmen natuurlijk alle zes de kernwaarden van het openbaar onderwijs , maar deze kernwaarde geven we binnen de Scholengroep Veluwezoom bijzondere aandacht. 'Ik, jij, wij' geeft richting aan ons dagelijks handelen:

IK ben nieuwsgierig naar de ander
JIJ bent anders, gelukkig maar!
WIJ komen samen verder

‘Ik, jij, wij’ gaat onze leerlingen helpen om zelfbewust te zijn en om goed samen te werken. Hoe dat gaat? De ‘ik’ maakt zelfbewust, het nodigt uit om actief mee te doen. De ‘ik’ stimuleert je om te bedenken: Wat wil ík eigenlijk? Wat kan ik bijdragen?

Vervolgens ga je dit verder verkennen, via open vragen aan de ander. Je maakt er actief ‘jij’ en ‘wij’ van dus. Dat kan je natuurlijk doen binnen en buiten de klas. Met ouders, met iedereen.

Ik:
Ben nieuwsgierig naar wie ik ben, wat ik wil en wat ik kan. Ontdek hoe ik leer en wat ik wil ontdekken. Door nieuwsgierig te zijn naar een ander weet ik of ik voor hem of haar iets kan betekenen.

Jij:
Bent uitdagend, aanvullend en inspirerend. Dichtbij of ver weg, in de klas maar ook daarbuiten in de school, buurt of ergens anders op de wereld. Jij bent anders dan ik en dat is mooi.

Wij:
Leren van en met elkaar . Samen ontdekken en samen werken maakt onze wereld rijker. Samen maken wij de toekomst en komen we verder.

 

Ik, jij, wij: 

gaat over samenwerken, met respect en nieuwsgierigheid naar de ander. Samenwerken met leerlingen, ouders, de wijk, de wereld.  Samenwerken omdat we allemaal verschillend zijn en juist dát kan ons verrijken. Het gaat over burgerschap, meedoen aan de samenleving en verantwoordelijkheid dragen, over het besef dat ik/jij/wij samen vorm geven aan ons samen leven.  

'Ik, Jij, Wij', redactieteam op 't Schaddeveld

Iedere school van de Scholengroep Veluwezoom heeft in 2016 een redactieteam van 3 kinderen opgeleid, met als doel dat zij zelfstandig een filmpje kunnen maken en monteren voor op de website. In de week van het openbaar onderwijs (2016) is er aandacht besteed aan alle gemaakte filmpjes van de verschillende scholen. Met trots presenteren wij u dan ook het resultaat! U kunt het filmpje hieronder bekijken. Eerst stellen we u het redactieteam nog even voor.

IMG_1919.jpg

Het redactieteam:

Almar, Senne en Sophie

 

 

Film over 'Ik, jij, wij, omdat we het samen doen'