Kennis-maken of inschrijven

Bij ons is altijd wat te beleven !

Een rekenles van groep 3/4/5

de wereld de school in halen en met de school de wereld in

 

Op vrijdag staan de projectlessen van groep 3/4/5 op het programma. Bij voorkeur vinden deze lessen buiten plaats of een combinatie van buiten- en binnenles. 

Zo ook vandaag. Het thema van de les was het maken en lezen van grafieken. Wat zijn grafieken, waarom maken mensen grafieken en wat kunnen we ermee? Dit hebben we als volgt in de praktijk gebracht: 

1. Verzamelen van herfstschatten

2. Deze schatten ordenen/groeperen

3. Maak hier zelf een grafiek van

4. N.a.v. de grafieken hebben we gekeken wat die grafieken ons vertellen

 

Hieronder een aantal foto's van deze les.

naar buitenallereerst verzamelen we de herfstschattenordenendan gaan we ordenengrafiek makenwe maken de grafieken

 

het eindresultaaten zie, het eindresultaat

 

 

Buitenlessen op de Expeditie
Buitenlessen op de Expeditie
Buitenlessen op de Expeditie - Ontdek de wereld en groei! Het Team van de Expeditie heeft zichzelf tot doel gesteld kinderen de wereld te laten ontdekken en te groeien. Maar hoe doen we dat dan? Hieronder treft u de vier leerling-beloftes aan die de Expeditie beschreven heeft in het ambitieplan. Deze leerling-beloftes zorgen ervoor dat wij ons doel ‘Ontdek de wereld en groei!’ waarmaken. (het ambitieplan kunt u vinden op onze website). De 4 leerlingbeloftes Op de Expeditie leer je niet alleen in je eigen leslokaal, maar speelt de omgeving ook een belangrijke rol. Op de Expeditie leer je door te mogen experimenteren, te ontdekken en te doen. Bij ons op school krijg je zelf een belangrijke rol in je ontwikkeling en word je mede-eigenaar van jouw ontwikkeling. Bij ons op school ontdekken wij samen de wereld om ons heen. Om te voldoen aan onze leerlingbeloftes geven wij bijvoorbeeld BUITENLESSEN. Buiten zijn is gezond, frisse lucht, we bewegen, leren, ontdekken en groeien. Kinderen werken meer samen en buitenlessen zorgen voor een betere concentratie in de klas. Ook het team van de Expeditie ontdekt, leert en groeit! De kinderen op de Expeditie zijn veel buiten. Niet alleen lekker vrij spelen en ontdekken maar ook lessen worden buiten gegeven. Maar…… Hoe kunnen we de lessen die wij normaal binnen geven zo aanpassen dat de lessen ook buiten gegeven kunnen worden? Welke mogelijkheden biedt ons schoolplein en onze schoolomgeving ons? Daar gaat het team dit jaar mee aan het werk. Afgelopen donderdag op de studiedag, zijn wij hiermee gestart onder begeleiding van een medewerker van IVN. Met als doel: Nog meer met de kinderen buiten ontdekken en leren! Er zijn verschillende manieren van buitenonderwijs. Welk lesdoel wil je halen? Wil je bewegen? Wil je in aanraking komen met de wereld om je heen? Wil je werken vanuit verwondering? De Ultieme Buitenles is een combinatie van bovenstaande punten. Met deze vragen is het team afgelopen donderdag aan het werk gegaan en wij zijn weer enorm geïnspireerd en dit gaan de kinderen vanaf deze week al merken.
16 november
Lees verder
Technisch lezen, de boektaak
Technisch lezen, de boektaak
Eén van de onderdelen in onze methode Technisch Lezen is het maken van een boektaak. Na elke les zijn er 4 creatieve keuzeopdrachten. De kinderen in het filmpje vertellen over hun keuzeopdracht en het resultaat.
12 november
Lees verder
Nieuwsgierig naar onze school?
Nieuwsgierig naar onze school?
24 september
Lees verder
Werken met de DaVinci methode
Werken met de DaVinci methode
Werken met de DaVinci methode 'Alles heeft te maken met al het andere,' Leonardo DaVinci Op de Expeditie wordt gewerkt met de DaVinci methode. De aparte vakken als aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, levensbeschouwing, wetenschap & techniek etc. worden als geheel binnen thema's aangeboden. Op deze manier leren kinderen verbanden zien tussen alles wat aangeboden wordt. Verwondering, nieuwsgierigheid, ontdekken en creativiteit zijn woorden die centraal staan. Kinderen leren verwonderings- of onderzoeksvragen te stellen en op zoek te gaan naar antwoorden. In een periode van een aantal weken maakt het kind een thema werkstuk.
23 september
Lees verder
Techniek
Techniek
Wij besteden extra aandacht aan Techniek. Kinderen willen graag ontdekken. Tijdens het thema "Lang geleden" is ook gesproken over de dinosaurus. Eén van de leerlingen is vervolgens aan de slag gegaan met ijzerdraad en soldeerbout.
28 januari
Lees verder
Groepsvergadering
Groepsvergadering
Vanaf groep 3 worden er groepsvergaderingen gehouden. Kinderen bepalen waar ze met elkaar over willen vergaderen en leiden de vergadering zelf.
28 januari
Lees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren