Kennis-maken of inschrijven

Geschiedenis van de school

Onze school heeft een mooie historie die meer dan veertig jaar teruggaat. In afgelopen jaren is het schoolconcept vernieuwd. Sinds 2018 heet onze school De Expeditie.

 

In 1983 opent openbare basisschool ‘De Drieschaar’ de deuren in de nieuwe wijk Dieren Noord-Oost. In het gebouw zaten de christelijke school De Drieschaar, de openbare school De Drieschaar en het wijkcentrum.

De wijk kenmerkt zich door een traditionele bouw met veel hofjes en woonerven. De school is op dezelfde manier gebouwd en bestaat uit geclusterde lokalen met verbindingen naar multifunctionele ruimtes.

Het gebouw bleek al vrij snel te klein. De christelijke school heeft aan de overkant van de straat een eigen gebouw gerealiseerd; De Boomgaard. De openbare school had toen de beschikking over alle klaslokalen van het gebouw. In 1995 heeft er ook een fusie plaatsgevonden met de Jan Ligthartschool in Laag-Soeren.

 

Na de fusie is de naam gewijzigd in ‘OBS ‘t Schaddeveld’. Elke vestiging had een eigen cultuur, uitstraling en populatie. Inmiddels is de locatie Laag-Soeren gesloten vanwege een te klein leerlingenaantal.

 

Sinds juni 2018 heten wij de Expeditie. Dit past uiteraard perfect bij ons fonkelnieuwe schoolconcept.

 

Iedereen is welkom op de Expeditie.
Ontdek de wereld en groei!

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren