Kennis-maken of inschrijven

Gastles over de Slag om Arnhem

De Tweede Wereldoorlog

De slag om Arnhem

 

Op dinsdag 21 mei jl. hebben de kinderen van de bovenbouw, samen met hun (groot) ouders een gastles gehad van meneer Bijlsma. Meneer Bijlsma was 6 jaar toen hij door zijn opa meegesleurd werd de schuilkelder in. Zijn verhaal, de ervaringen uit die tijd en de impact die de gebeurtenis nog steeds op heel veel mensen heeft, wil meneer Bijlsma graag met zoveel mogelijk mensen delen. Zijn hoop is de mensen te laten beseffen hoe bijzonder het is om in vrijheid te leven. Bij de kinderen op de Expeditie is dat besef goed doorgedrongen.

In de klas wordtal weken gewerkt aan het thema 'Tweede Wereldoorlog', maar om de les te krijgen van iemand die het zelf meegemaakt heeft, geeft een ander besef. Een ervaring voor het leven die past bij de visie van de school: Ontdek de wereld en groei!

Buitenlessen op de Expeditie
Buitenlessen op de Expeditie
Buitenlessen op de Expeditie - Ontdek de wereld en groei! Het Team van de Expeditie heeft zichzelf tot doel gesteld kinderen de wereld te laten ontdekken en te groeien. Maar hoe doen we dat dan? Hieronder treft u de vier leerling-beloftes aan die de Expeditie beschreven heeft in het ambitieplan. Deze leerling-beloftes zorgen ervoor dat wij ons doel ‘Ontdek de wereld en groei!’ waarmaken. (het ambitieplan kunt u vinden op onze website). De 4 leerlingbeloftes Op de Expeditie leer je niet alleen in je eigen leslokaal, maar speelt de omgeving ook een belangrijke rol. Op de Expeditie leer je door te mogen experimenteren, te ontdekken en te doen. Bij ons op school krijg je zelf een belangrijke rol in je ontwikkeling en word je mede-eigenaar van jouw ontwikkeling. Bij ons op school ontdekken wij samen de wereld om ons heen. Om te voldoen aan onze leerlingbeloftes geven wij bijvoorbeeld BUITENLESSEN. Buiten zijn is gezond, frisse lucht, we bewegen, leren, ontdekken en groeien. Kinderen werken meer samen en buitenlessen zorgen voor een betere concentratie in de klas. Ook het team van de Expeditie ontdekt, leert en groeit! De kinderen op de Expeditie zijn veel buiten. Niet alleen lekker vrij spelen en ontdekken maar ook lessen worden buiten gegeven. Maar…… Hoe kunnen we de lessen die wij normaal binnen geven zo aanpassen dat de lessen ook buiten gegeven kunnen worden? Welke mogelijkheden biedt ons schoolplein en onze schoolomgeving ons? Daar gaat het team dit jaar mee aan het werk. Afgelopen donderdag op de studiedag, zijn wij hiermee gestart onder begeleiding van een medewerker van IVN. Met als doel: Nog meer met de kinderen buiten ontdekken en leren! Er zijn verschillende manieren van buitenonderwijs. Welk lesdoel wil je halen? Wil je bewegen? Wil je in aanraking komen met de wereld om je heen? Wil je werken vanuit verwondering? De Ultieme Buitenles is een combinatie van bovenstaande punten. Met deze vragen is het team afgelopen donderdag aan het werk gegaan en wij zijn weer enorm geïnspireerd en dit gaan de kinderen vanaf deze week al merken.
16 november
Lees verder
Technisch lezen, de boektaak
Technisch lezen, de boektaak
Eén van de onderdelen in onze methode Technisch Lezen is het maken van een boektaak. Na elke les zijn er 4 creatieve keuzeopdrachten. De kinderen in het filmpje vertellen over hun keuzeopdracht en het resultaat.
12 november
Lees verder
Nieuwsgierig naar onze school?
Nieuwsgierig naar onze school?
24 september
Lees verder
Werken met de DaVinci methode
Werken met de DaVinci methode
Werken met de DaVinci methode 'Alles heeft te maken met al het andere,' Leonardo DaVinci Op de Expeditie wordt gewerkt met de DaVinci methode. De aparte vakken als aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, levensbeschouwing, wetenschap & techniek etc. worden als geheel binnen thema's aangeboden. Op deze manier leren kinderen verbanden zien tussen alles wat aangeboden wordt. Verwondering, nieuwsgierigheid, ontdekken en creativiteit zijn woorden die centraal staan. Kinderen leren verwonderings- of onderzoeksvragen te stellen en op zoek te gaan naar antwoorden. In een periode van een aantal weken maakt het kind een thema werkstuk.
23 september
Lees verder
Techniek
Techniek
Wij besteden extra aandacht aan Techniek. Kinderen willen graag ontdekken. Tijdens het thema "Lang geleden" is ook gesproken over de dinosaurus. Eén van de leerlingen is vervolgens aan de slag gegaan met ijzerdraad en soldeerbout.
28 januari
Lees verder
Groepsvergadering
Groepsvergadering
Vanaf groep 3 worden er groepsvergaderingen gehouden. Kinderen bepalen waar ze met elkaar over willen vergaderen en leiden de vergadering zelf.
28 januari
Lees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren