Kennis-maken of inschrijven

Gastles over de Slag om Arnhem

De Tweede Wereldoorlog

De slag om Arnhem

 

Op dinsdag 21 mei jl. hebben de kinderen van de bovenbouw, samen met hun (groot) ouders een gastles gehad van meneer Bijlsma. Meneer Bijlsma was 6 jaar toen hij door zijn opa meegesleurd werd de schuilkelder in. Zijn verhaal, de ervaringen uit die tijd en de impact die de gebeurtenis nog steeds op heel veel mensen heeft, wil meneer Bijlsma graag met zoveel mogelijk mensen delen. Zijn hoop is de mensen te laten beseffen hoe bijzonder het is om in vrijheid te leven. Bij de kinderen op de Expeditie is dat besef goed doorgedrongen.

In de klas wordtal weken gewerkt aan het thema 'Tweede Wereldoorlog', maar om de les te krijgen van iemand die het zelf meegemaakt heeft, geeft een ander besef. Een ervaring voor het leven die past bij de visie van de school: Ontdek de wereld en groei!

Techniek
Techniek
Wij besteden extra aandacht aan Techniek. Kinderen willen graag ontdekken. Tijdens het thema "Lang geleden" is ook gesproken over de dinosaurus. Eén van de leerlingen is vervolgens aan de slag gegaan met ijzerdraad en soldeerbout.
28 januari
Lees verder
Groepsvergadering
Groepsvergadering
Vanaf groep 3 worden er groepsvergaderingen gehouden. Kinderen bepalen waar ze met elkaar over willen vergaderen en leiden de vergadering zelf.
28 januari
Lees verder
Elke dag lezen
Elke dag lezen
Om het plezier in lezen te bevorderen en het technisch lezen te verbeteren, starten wij elke dag met voorlezen, tutor lezen en vrij lezen. Bij het tutorlezen zoeken de leerlingen een fijne plek op in de school waar zij samen goed kunnen lezen en oefenen.
28 januari
Lees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren