Kennis-maken of inschrijven

Bij ons is altijd wat te beleven

Wij laten graag wat meer zien van enkele thema’s, projecten of activiteiten van de Expeditie. Door het jaar heen beleven de leerlingen allerlei leuke activiteiten.

Rekenen in de natuur
Rekenen in de natuur
Onze leerlingen krijgen binnen èn buiten les. Ook leren ze van en in de natuur. Dat maakt het onderwijs aan de Expeditie zo leuk en boeiend! We halen de wereld de school in. En gaan met school de wereld in. Rekenles als voorbeeld Groep 3/4/5 krijgt op vrijdag meestal projectlessen. Dat is een les buiten, of een combinatie van buiten- en binnenles. Bijvoorbeeld krijgen ze rekenles over 'Grafieken lezen en maken'. Ze leren: Wat zijn grafieken? Waarom maken mensen grafieken? En wat kunnen we ermee? Maar eerst: Kom, de natuur in! In de praktijk ziet dat er zo uit: Verzamelen van herfstschatten Deze schatten ordenen/groeperen Zelf een grafiek maken Bespreken: wat vertellen die grafieken ons? Allereerst verzamelen we de herfstschattendan gaan we ordenen, en we maken de grafieken.Wonderlijk, wat je met grafieken kunt doen!
8 november
Lees verder
Buitenlessen op de Expeditie
Buitenlessen op de Expeditie
Het team van de Expeditie heeft zich als doel gesteld om kinderen de wereld te laten ontdekken en te groeien. Hoe doen we dat? Met de vier leerlingbeloftes die we hebben opgeschreven in het ambitieplan van de Expeditie. De leerling-beloftes zorgen ervoor dat wij ons doel ‘Ontdek de wereld en groei!’ waarmaken. De 4 leerlingbeloftes Op de Expeditie leer je niet alleen in je eigen leslokaal, maar speelt de omgeving ook een belangrijke rol. Op de Expeditie leer je door te mogen experimenteren, te ontdekken en te doen. Bij ons op school krijg je zelf een belangrijke rol in je ontwikkeling en word je mede-eigenaar van jouw ontwikkeling. Bij ons op school ontdekken wij samen de wereld om ons heen. Wij geven bijvoorbeeld BUITENLESSEN. Buiten zijn is gezond, er is frisse lucht, we bewegen, leren, ontdekken en groeien. Kinderen werken meer samen. Buitenlessen zorgen voor een betere concentratie in de klas. Ook het team ontdekt, leert en groeit! De kinderen op de Expeditie zijn veel buiten. Ze spelen er vrij, ontdekken van alles en volgen er lessen. Hoe passen we de 'binnen'-lessen zo aan, dat we ze ook buiten kunnen geven? Welke mogelijkheden biedt ons schoolplein en onze schoolomgeving ons? Daar is het team tijdens een studiedag meer aan de slag gegaan onder begeleiding van een medewerker van IVN. Het doel is: nog meer met de kinderen buiten ontdekken en leren! Er zijn verschillende manieren van buitenonderwijs. De Ultieme Buitenles is een combinatie van deze punten: Welk lesdoel wil je halen? Wil je bewegen? Wil je in aanraking komen met de wereld om je heen? Wil je werken vanuit verwondering? Met deze vragen is het team tijdens een studiedag aan het werk gegaan. Dat bood enorm veel inspiratie. En de kinderen hebben het meteen al in de lessen gemerkt. Inspiratie voor het team, om buitenlessen te geven.
16 november
Lees verder
Technisch lezen, de boektaak (video)
Technisch lezen, de boektaak (video)
Eén van de onderdelen in onze methode Technisch Lezen is het maken van een boektaak. Na elke les zijn er 4 creatieve keuzeopdrachten. In het filmpje vertellen de kinderen over hun keuzeopdracht en het resultaat.
12 november
Lees verder
Nieuwsgierig naar onze school? (video)
Nieuwsgierig naar onze school? (video)
24 september
Lees verder
DaVinci methode
DaVinci methode
Op de Expeditie bieden we vakken als aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, levensbeschouwing, wetenschap & techniek als geheel aan, in de vorm van thema's. Zo leren kinderen verbanden zien tussen alles wat aangeboden wordt. Dit heet de DaVinci methode. "Alles heeft te maken met al het andere", zei Leonardo da VinciVerwondering, nieuwsgierigheid, ontdekken en creativiteit staan centraal. Kinderen leren verwonderings- of onderzoeksvragen te stellen en op zoek te gaan naar antwoorden. In een periode van een aantal weken maakt het kind een thema werkstuk.
23 september
Lees verder
Techniek
Techniek
Wij besteden extra aandacht aan Techniek. Kinderen willen graag ontdekken. Tijdens het thema "Lang geleden" is ook gesproken over de dinosaurus. Eén van de leerlingen is vervolgens aan de slag gegaan met ijzerdraad en soldeerbout.
28 januari
Lees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren