Kennis-maken of inschrijven
Petra Kroneman Petra Kroneman
Buitenlessen op de Expeditie

zandbak

Buitenlessen op de Expeditie - Ontdek de wereld en groei!

 

Het Team van de Expeditie heeft zichzelf tot doel gesteld kinderen de wereld te laten ontdekken en te groeien. Maar hoe doen we dat dan?

Hieronder treft u de vier leerling-beloftes aan die de Expeditie beschreven heeft in het ambitieplan. Deze leerling-beloftes zorgen ervoor dat wij ons doel ‘Ontdek de wereld en groei!’ waarmaken.

(het ambitieplan kunt u vinden op onze website).

 

De 4 leerlingbeloftes

 

 • Op de Expeditie leer je niet alleen in je eigen leslokaal, maar speelt de omgeving ook een belangrijke rol.
 • Op de Expeditie leer je door te mogen experimenteren, te ontdekken en te doen.
 • Bij ons op school krijg je zelf een belangrijke rol in je ontwikkeling en word je mede-eigenaar van jouw ontwikkeling.
 • Bij ons op school ontdekken wij samen de wereld om ons heen.

 

Om te voldoen aan onze leerlingbeloftes geven wij bijvoorbeeld BUITENLESSEN. Buiten zijn is gezond, frisse lucht, we bewegen, leren, ontdekken en groeien. Kinderen werken meer samen en buitenlessen zorgen voor een betere concentratie in de klas.

 

Inline imageInline imageInline image

 

Ook het team van de Expeditie ontdekt, leert en groeit!

 

De kinderen op de Expeditie zijn veel buiten. Niet alleen lekker vrij spelen en ontdekken maar ook lessen worden buiten gegeven.

Maar……

 • Hoe kunnen we de lessen die wij normaal binnen geven zo aanpassen dat de lessen ook buiten gegeven kunnen worden?
 • Welke mogelijkheden biedt ons schoolplein en onze schoolomgeving ons?

Daar gaat het team dit jaar mee aan het werk. Afgelopen donderdag op de studiedag, zijn wij hiermee gestart onder begeleiding van een medewerker van IVN.

 Inline image

Met als doel:

Nog meer met de kinderen buiten ontdekken en leren!

 

Er zijn verschillende manieren van buitenonderwijs.

 • Welk lesdoel wil je halen?
 • Wil je bewegen?
 • Wil je in aanraking komen met de wereld om je heen?
 • Wil je werken vanuit verwondering?

 

De Ultieme Buitenles is een combinatie van bovenstaande punten.

 

Met deze vragen is het team afgelopen donderdag aan het werk gegaan en wij zijn weer enorm geïnspireerd en dit gaan de kinderen vanaf deze week al merken.

 

Inline imageInline imageInline image

 

 

Inline image

 

Gepubliceerd in 'Uitgelicht-items website'

Hoofdpunten uit het tevredenheidsonderzoek 2021

Eén maal in de 2 jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden onder de ouders, kinderen en leerkrachten. Hieronder treft u in het kort de resultaten van dit onderzoek aan. 

 

blz 1

 

blz 2

18 oktoberLees verder
Alternatief nieuwjaarsdrankje

Wat een superleuke verrassing. De ouders van de oudervereniging hebben vandaag een alternatief nieuwjaarsfeestje georganiseerd. Voor elk kind een heerlijk bekertje warme chocolademelk. 

En als klap op de vuurpijl, een mooi cadeau voor de leerkrachten.

 

Iedereen superbedankt!

 

 

het hart

OV

11 februariLees verder
Buitenles in de sneeuw

Wie denkt dat buitenlessen in de sneeuw niet doorgaan, heeft het mis. Er is deze week al heerlijk gegymd in de sneeuw en op de foto's zien jullie de kinderen rekenen; handig en vlot tot honderd rekenen.  Genoeg afstand van elkaar, heerlijk in de buitenlucht.

1

10 februariLees verder
Resultaten van de Internationale Zonnebloemdag

Op 1 mei was het "Internationale Zonnebloemdag". Overal ter wereld planten mensen die dag zonnebloemzaadjes op ongebruikte stukjes grond in een stad, het dorp of in de eigen tuin. 

 

Wij hebben ook meegedaan! 🌻

De kinderen hebben thuis en op school zonnebloemzaadjes geplant. Het ziet er nu zo zonnig en vrolijk uit!

 

zonnebloemen

zonnebloemen

zonnebloemen

9 septemberLees verder
Yogales op de Expeditie

In het afgelopen schooljaar heeft Nynke Bos yogalessen gegeven aan alle groepen van de Expeditie. Dit was een groot succes en voor dit schooljaar hebben wij opnieuw yogalessen ingepland voor de kinderen, elke maand een les.  

Yogales groep 6/7/8

 
Een kinderyogales op school is vol beweging, samenwerking en rust. De vorm en het thema van de les zijn afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Voor kleuters zijn de lessen speels van opzet en werkt Nynke met fantasierijke thema’s als de jungle, op zee, sprookjes of vervoersmiddelen. Voor de oudere kinderen staan thema’s als kracht, samenwerken, vertrouwen en concentratie centraal.

Vaste lesonderdelen zijn:

 • Oefeningen om te ontladen, te gronden en op te laden
 • Klassieke yogahoudingen
 • Duo-houdingen
 • Ademhalingsoefeningen
 • Ontspanning 

 

Wij houden u via de blogs in Schoudercom op de hoogte. 
31 augustusLees verder
Vignet de Gezonde School

Een grote verrassing vanochtend voor de kinderen en onze school. De Expeditie is officieel een Gezonde School. Wethouder Marc Budel heeft vanochtend het vignet aan ons overhandigd en daarna kregen alle kinderen een eigen bidon. 

23 septemberLees verder
Gastles over de Slag om Arnhem

De Tweede Wereldoorlog.

 

Op dinsdag 21 mei jl. hebben de kinderen van de bovenbouw, samen met hun (groot) ouders een gastles gehad van meneer Bijlsma. Meneer Bijlsma was 6 jaar toen hij door zijn opa meegesleurd werd de schuilkelder in. Zijn verhaal, de ervaringen uit die tijd en de impact die de gebeurtenis nog steeds op heel veel mensen heeft, wil meneer Bijlsma graag met zoveel mogelijk mensen delen. Zijn hoop is de mensen te laten beseffen hoe bijzonder het is om in vrijheid te leven. Bij de kinderen op de Expeditie is dat besef goed doorgedrongen. In de klas wordt al weken gewerkt aan het thema 'Tweede Wereldoorlog', maar om de les te krijgen van iemand die het zelf meegemaakt heeft, geeft een ander besef. Een ervaring voor het leven die past bij de visie van de school. Ontdek de wereld en groei!De slag om Arnhem

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren